Prvic Luka Online! Forum

O Prviću => Prvić Luka => Autor teme: maRE na 30 Ožujak, 2007, 20:53:13 +01Naslov: evo malo kozjih vijesti...
Autor: maRE na 30 Ožujak, 2007, 20:53:13 +01
Tekst u Jutarnjem listu dana 22.3.2007.

"Zagrebački informatičar postao kozar na Prviću"
http://www.jutarnji.hr/dalmacijaiotoci/clanak/art-2007,3,22,prvic_kozar,67516.jl (http://www.jutarnji.hr/dalmacijaiotoci/clanak/art-2007,3,22,prvic_kozar,67516.jl)

 ::) ;D


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: Ivan na 06 Svibanj, 2007, 13:40:15 +01
Po meni je ovo odlično, barem je neko pokazao inicijativu da se nešto radi na Prviću pored onih standardnih - ugostiteljstvo, smještaj gostiju i ribarstvo (koji su takođe svi na nezavidnom nivou). Sad, da li je to ekonomski isplativo, šta te koze imaju da jedu na otoku, da li je sve po propisima je druga stvar ali je neko nešto napravio na otoku čega dosad nije bilo  O0
Jedino je tužno što se toga (ili bilo čega drugoga) nije setio i napravio neko naš nego treba doći neko iz Zagreba pa da oživljava Prvićku poljoprivredu i otvara nova radna mjesta (koliko god ovo zvučalo smiješno za naš otok)


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: mala biskupova na 06 Svibanj, 2007, 14:26:47 +01
Ne znam, ja sam malo skeptična jer sam vidila i drugu stranu tog, hvale vrijednog pothvata. Nitko ne može osporiti dobru inicijativu, ali ne možeš dovesti životinje na otok i onda ih pustiti u tuđe maslinike da se hrane.  :idiot2:


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: Ivan na 06 Svibanj, 2007, 16:00:51 +01
Ne znam, ja sam malo skeptična jer sam vidila i drugu stranu tog, hvale vrijednog pothvata. Nitko ne može osporiti dobru inicijativu, ali ne možeš dovesti životinje na otok i onda ih pustiti u tuđe maslinike da se hrane.  :idiot2:
Naravno, slažem se sa tobom, sigurno da 120 koza (ili koliko ih već ima) moraju jesti, i to dosta, a nekih pašnjaka na otoku baš i nema  :)
Neznam kako su oni zamislili čitav taj projekat, ali da se hrane u tuđim maslinicima - to nikako ne bi smjeli. Iovako je preostala po koja maslina, a ako to unište koze onda su to dva koraka unazad poslije jednog naprijed. Ja ih nisam još ni vidio, samo sam čuo o njima tako da nemogu ništa reći osim da je ideja dobra, a onim što nije po propisima bi se trebale pozabaviti nadležne službe  :police: :knuppel2:


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: Ana na 06 Srpanj, 2007, 14:46:12 +01
Evo ekipe  :)

(http://www.moj-album.com/slike/2175574/AH9FNBRs73dziOH1.jpg)


Nekako mi se cini da ih je blize 30-ak nego 120. Ne znam jel' ostatak izumro od gladi ili je to otprilike omjer istine i onoga sto pisu po novinama. ;)

Koliko sam ja skuzila, sad ih drze zatvorene i vode ih organizirano na pasu, valjda na neko mjesto gdje smiju brstiti, od tamo gdje su smjestene ravno dolje nizbrdo - toliko sam vidjela po iskrcenom putu, ali nisam isla do kraja da vidim gdje zavrsava. Ali da su do gola oglodale sve oko te kuce gdje ih drze, i sve na tom putu kojim prolaze - to jesu.

Ja jos vazem dobre i lose strane toga, vidjet cemo cega ce se vise skupiti. Poduzetnistvo, inicijativa, friski sir i mlijeko - sve je to super, ali kad vidim da nesto sto je bilo zeleno vise nije takvo - meni odmah prestane bit simpatican taj "projekt". A opet, izmedju koza i betona, mozda su ipak bolje koze... ::)


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: VaPa na 07 Kolovoz, 2007, 13:30:00 +01
hahaha, ajte vi pošaljite ove koze u Podravinu na pravu zelenjavu i dok vam Otok nisu pretvorile u sami kamen  ;D


Naslov: Odg: evo malo kozjih vijesti...
Autor: Meri na 10 Kolovoz, 2007, 01:35:47 +01
Thirst kills 1,300 sheep on Croatia island
ZAGREB, Croatia, Aug. 9 (UPI) -- Authorities said Thursday they will remove as soon as possible the carcasses of 1,300 sheep that died of thirst on Croatia’s central Adriatic Murter Island.

Branka Gulin, veterinary inspector of Sibenik County on the central Adriatic coast, said preparations were under way to transfer the carcasses from the Kornati Archipelago, outside the port city of Zadar, to an inland site where they will be destroyed, the Croatian news agency HINA said.

Gulin said transport of the carcasses should begin by Sunday.

There were about 5,000 sheep in the Kornati national park and a two-month drought coupled with extremely high temperatures dried out natural watering places, leaving the animals to die of thirst. Authorities could not say how many sheep perished but they believed more than a quarter of those in the national park could not survive.

A boat carrying fresh water from the coastal towns was headed for Murter, and two Croatian navy vessels also brought water to the island, HINA said.