Prvic Luka Online! Forum

O Prviću => Prvić Luka => Autor teme: maRE na 02 Svibanj, 2007, 00:38:14 +01Naslov: Vezovi na rivi
Autor: maRE na 02 Svibanj, 2007, 00:38:14 +01
Od 14.05.2007. god., gotovo je s vezivanjem brodova na rivi. :o
Vlasnici brodica koji drže svoje brodove na rivi u Prvić Luci dobili su pismo od Lučke uprave  :police:Šibensko-Kninske županije da se moraju bezuvjetno maknuti sa svojih dugogodišnjih mjesta zbog kako se navodi u pismu "...sanacije tog dijela gata, čišćenjem dna i postavljanjem sidrenih sustava za nautičke vezove.".


vaši komentari...


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Ana na 02 Svibanj, 2007, 10:33:59 +01
Ma super, samo vam jos fali neki 'rukovodilac', iz Knina po mogucnosti, da vam kaze da maknete svoje brodove sa svoje rive u svom selu i napravite mjesta za jahte od koji ce tko? imati koristi... Pa zar o takvim stvarima ipak ne odlucuju mjestani?!  Ne smijete pustiti da to prodje.
Prvinska vala ionako vec prima vise jahti nego sto sanitarno moze podnijeti, zasto bi radila jos mjesta za nove?

Trazite i da vam se u slucaju izmjestanja sa postojecih vezova osiguraju odgovarajuci zamjenski. Valjda kao otocani ipak imate neka prava i povlastice, za pocetak da mozete svoja plovila (od kojih zivite, i koja su vam katkad jedina veza s kopnom) drzati na svojoj rivi, na sigurnim vezovima. Da ne kazemo da se ti vezovi prenose s generacije na generaciju u istoj obitelji!

Ako vas izbace s vezova, skupite sve te brodice i zatvorite ulaz u valu s njima (ako se mogao spojiti Prvic s Vodicama prije par godina, moze se i to) i prosvjedujte, ali poduzmite nesto! Ne dozvolite da to prodje, nikome od Prvicana niti prijatelja Prvica to nije u interesu.
Ili ipak jest?


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: ludi_st na 06 Svibanj, 2007, 09:48:52 +01
Procitajte ovdje:

http://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/dokumenti/ProstorniPlan/Odluka%20o%20donosenju%20izmjena%20i%20dopuna%20Prostornog%20plana%20Sibensko%20-%20kninske%20zupanije%20(SV%20-%2003-2006).pdf

(23) Detaljni uvjeti uređenja, kapacitet i obuhvat odredit će PPUO/G i drugi prostorni planovi nižeg reda.Športske luke svojim kapacitetom trebaju omogućiti smještaj i onih brodica koje su sada smještene na plažamai drugim dijelovima obale. Športskim lukama nije dozvoljeno mijenjati namjenu niti ih koristiti kao luke nautičkog turizma.

I ovdje:

http://www.grad-vodice.hr/dodatak/prostorniplan/ppugv-odredbe.pdf

Članak 95 i 97.

• unutarnji plovni putovi županijskog značaja:
 • Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Prvić Šepurine-Vodice-Tribunj
 
U svemu ovom mi je nejasno i za odgovor treba pitat Lučku Upravu kad su prominili namjenu luke, jer je gornjim dokumetima naša vala definirana kao športska luka, i di je granica na gatu šta se tiče javnog prometa, a svi znamo da se uvik crtala na mulu, a bilo je i slučajeva da vapor nije moga ni stat radi jahta..

Luka naše Prvić Luke je športska luka a ne nautička luka, i na njoj nisu definirani nautički vezovi,bar prema PPUGV-u....

Njihova rečenica iz Rješenja po meni ne stoji, jer gat nije predviđen za nautičke vezove, na net-u nije moguće pronaći detaljnije informacije, ali Lučka uprava ne može sama odlučivati o ovome već Prostorni plan Županije i grada Vodica..

Osoba koja ja dobila rješenje, može tražiti zaštitu Grada Vodica i ne dopustiti micanje brodice bez dokumenta na kojem se temelji Rješenje..Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Ivan na 06 Svibanj, 2007, 13:15:58 +01
Još kad bi neko rekao gdje bi se ti brodovi trebali maknuti, jer iovako u vali nema dovoljno mjesta za postojeće brodove, neki se već vezuju za krmu ovom ispred sebe. Nemogu oni tek tako povećavati kapacitet "marine" i cijene vezova, koje su kako sam čuo od mog starog (Jadrana) od ove godine 25 kn po metru duzine broda, znači u prosjeku 250-300 kn po jedrilici!  :D
A gdje su novi priključci za vodu, struju, da ne govorimo o praonici rublja ili tako nečemu. Uz to nam i vala smrdi po ljeti od smeća čiji odvoz nikad da se dobro organizuje. Sve mi ovo liči na već dobro poznato - na brzinu uzeti pare gostima, a oni da li će se vratiti nije nas briga. I to sad još na račun mještana! Jer su jako rijetki oni koji će od ovoga profitirati. Ali naravno ima ih.
A ako naša vala uopće nije ni predviđena za luku nautičkog turizma...  :knuppel2:


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: maRE na 07 Svibanj, 2007, 12:10:48 +01
Luka naše Prvić Luke je športska luka a ne nautička luka, i na njoj nisu definirani nautički vezovi,bar prema PPUGV-u....

Njihova rečenica iz Rješenja po meni ne stoji, jer gat nije predviđen za nautičke vezove, na net-u nije moguće pronaći detaljnije informacije, ali Lučka uprava ne može sama odlučivati o ovome već Prostorni plan Županije i grada Vodica..

Osoba koja ja dobila rješenje, može tražiti zaštitu Grada Vodica i ne dopustiti micanje brodice bez dokumenta na kojem se temelji Rješenje..

ludi_st  ;D, studiozno si ti to sve pronjuška, šta, tko i kako, svaka čast O0
Slažem se da tu nije sve 100% čisto, ali nažalost bez sloge Prvićana malo toga tu pojedinac može učiniti. :-\

Možda bi se i složia da se brodovi maknu za prosperitet sela (i sami znamo koliko jahti ima liti u vali), ali nikako ne mogu priznat način na koji je to učinjeno i sa činjenicom da se nije dao adekvatan prostor di bi se ti brodovi tribali maknit, jer je već i onako sve u "balunu" (kao što je i Ivan napisao).

Cijena od 25kn po metru je stvarno puno i nema razloga biti tako visoka.
Triba se uvest reda i neka pravila i ja sam za to i u budućnosti će tribati uvesti reda i za ostale vezove, ali više bi volia da to napravimo mi Prvićani nego da nam neko iz vana mora dirigirat di ćemo i kako. >:(


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: vlado na 14 Svibanj, 2007, 13:16:31 +01
Evo da se i ja uključim u ovu raspravu, jer se i mene direktno tiče. Naime, zvao sam Lučku upravu, ali ravnatelj Šime Zenić je bio na sastanku, probat ću ponovo, ali ako netko hoće neka slobodno proba saznati nešto više o ovoj odluci na broj 022/ 219 852.

Pozdrav!

Vlado


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Gogo na 17 Svibanj, 2007, 01:35:09 +01
VLA - DO!!!     VLA - DO!!!


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Ana na 11 Lipanj, 2007, 10:40:56 +01
I, kako je na kraju ovo zavrsilo, ako je zavrsilo...?


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: maRE na 11 Lipanj, 2007, 12:59:11 +01
I, kako je na kraju ovo zavrsilo, ako je zavrsilo...?

Naši brodovi se makli, naplaćuje se 25kn po metru, pa čak i sidrenje u vali, čini mi se 50% manje nego na rivi :idiot2:


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Ana na 02 Srpanj, 2007, 11:16:34 +01
Grozno.
Ne svidja mi se ovako, bilo mi je drago vidjet sve vase poznate brodove tamo. Ovo mi je skroz bez veze ovako nagurano.

(http://www.moj-album.com/slike/2175574/ekOvnvZLVJI8iobt.jpg)


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: maRE na 02 Srpanj, 2007, 21:52:35 +01
Istinu zboriš, ali možda i treba uvesti reda u vali, ali način i tko to radi nije u redu. :tickedoff:
To se mi u selu trebamo udružiti, jer ovako će pomalo brodi nestajat i sa rodine, ali ne virujem da će ljudi dopustit  :nono:

I ne naplaćuje se riva 25kn po metru kako sam napisa par postova prije, nego 22kn ;D
sorry na krivoj informaciji  :embarassed:


Naslov: Odg: Vezovi na rivi
Autor: Ivan na 05 Srpanj, 2007, 11:33:43 +01
Meni ne smetaju toliko te jedrilice (iako mi u početku nije bilo pravo, i mi smo morali micati svoj brod) koliko mi smeta kad vidim da je zauzeta čitava riva a mogu izbrojati 15-ak jarbola. Toliko ih je moglo stati i ranije, ali jedino kad dođer čarter pa ih skiper rasporedi jedne do drugih. Ipak je to muški posao, treba taj brod moći i potegnuti, zadnji je Tonko radio to, naravno i zbog toga kako se plaćalo (svaka treća njegova), ali mi je glupo kad već gosti hoće platiti za taj vez i kad su makli naše brodove zašto se ta riva maksimalno ne iskoristi?! Ugurati još 5 brodova tu nije nikakav problem a to je nekih 1500 kn više dnevno što bi moglo selu rešiti neki od problema kojih i ovako ima dosta. Ali očito one koji vode računa o tome nije briga.