Autor Tema: 11-ta godi¹njica!  (Posjeta: 9815 vremena)

maRE

• Administrator
  • Sr. Member
    • Prviæ Luka Online!
11-ta godi¹njica!
« u: 01 Veljača, 2010, 22:51:20 CET »
11 nam je godina tek!
Evo jo¹ jedne obljetnice stranica "Prviæ Luka Online!" i to 11-te. :)
Neki put se po vijestima na stranici èini da se ba¹ ni¹ta ne dogaða na Prviæu, ali to je djelomièno toèno. Ima dosta za isprièati i preprièati, pa makar i one male informacije nebitne prosjeènom èoviku, ali bitne i zanimljive prviæaninu i onome koji je bar jednom bio na Prviæu.

Dakle, kako to promijeniti i koje novosti vas oèekuju u slijedeæim godinama.

- Svi znamo da na Prviæu i zidovi imaju u¹i, pa je uvijek netko ne¹to èuo ili naèuo, ili mu je netko ne¹to rekao, pa æe kao novi sadr¾aj stranice biti i te, "rekla/kazala" prièe. Ne ¾eleæi nikoga da se uvrijedi ili o¹teti, sve takve informacije bit æe posebno oznaèene i naravno kao takve podlo¾ne demantiranju, izmjeni i brisanju sa stranica.

- Osim toga, nakon vremenske stanice (koja u zadnje vrime ne¹to ¹teka :)) u ovoj godini planira se i postavljanje web kamere na stranicu, da bi nam svima Prviæ bio jo¹ i bli¾e. Isto kao ¹to je bila i vremenska stanica, to je projekt koji je veæ du¾e vremena u planu, ali nikako da ugleda svjetlo dana. Postoji nekoliko prepreka, a to su na prvom mjestu financije i mjesto gdje staviti kameru, ali se nadam da æe se sve ipak realizirati.

- Ove stranice oèekuje i veliki redizajn u pogledu izgleda, ali po meni bitnije sadr¾ajno tj. kompletno prilagoðavanje stranica nekom od CMS-a, sustavu za upravljanje web sadr¾ajem (engl. Content Management System). To æe dovesti do potpune automatizacije upravljanja sadr¾aja. Dodavanje novih vijesti bit æe jednostavno i brzo, a i moæi æe se dodati jo¹ ljudi kao urednika pojedinih rubrika ¹to bi trebalo dovesti do jo¹ boljeg pokrivanja razlièitih tema na Prviæu.

Bit æe jo¹ novosti, pa svratite tu i tamo da vidite ¹ta ima nova na Prviæu, do èitanja.
Marin

...a je sto... ;)
...i dvi od 50...

mish

• Newbie
  • *
Odg: 11-ta godi¹njica!
« Odgovori #1 u: 04 Veljača, 2010, 00:29:44 CET »
Pa sretan roðendan, ba¹ lijepa brojka i ba¹ si me razveselio najavama o novitetima na stranici, posebno web kameri. Koje su ti opcije za postavljanje kamere? Dosta sam razmi¹ljo o tome od ljeta, i nekako mi se najvi¹e sviða ideja da je kamera na donjoj bandi na ðurðevaèkom odmarali¹tu i da vata rodinu i rivu. Struje ima, a signal mo¾e¹ wireless do sebe doma, samo treba¹ suradnju ðurðevèana, odnosno pristanak. Mislim da nije neizvedivo. U svakom sluèaju ¾elim ti puno sreæe i ako ti mogu kako pomoæ, javi. (mi¹izulja je jo¹ uvijek u fazi ideje)

maRE

• Administrator
  • Sr. Member
    • Prviæ Luka Online!
« Odgovori #2 u: 04 Veljača, 2010, 20:52:37 CET »
Evala Mishu, fala ti  :)

Da prièali smo o dosta stvari za stranicu pro¹lo lito, a meðu njima je bila i web kamera. Za prvu ruku kad je nabavim, kamera æe vjerovatno biti stavljena na moju kuæu. To je najbr¾e i najjednostavnije, bez nekih moljakanja i razbijanja glave di, ¹ta i kako.

Èini mi se da je Ðurðevac i Donja banda malo predaleko ili treba nabaviti neku bolju kameru koja se mo¾e vrtiti i zumirati, ali financije mi ne dopu¹taju neki prevelik zalet u projekt kakav je na TV-u, panorame Hrvatske.  :-\
VaPa bi mogla pro¹vercat na Ðurðevac, pa mislim da to ne bi bio problem jel tako Vapa? ;)

Kad stranice prebacim u neki CMS "mi¹izulja" æe biti dobrodo¹la sa svojim britkim komentarima.  O0   
...a je sto... ;)
...i dvi od 50...

fhorvat

• Newbie
  • *
« Odgovori #3 u: 28 Veljača, 2010, 21:37:57 CET »
joomla ili worldpress?

maRE

• Administrator
  • Sr. Member
    • Prviæ Luka Online!
« Odgovori #4 u: 28 Veljača, 2010, 22:16:41 CET »
joomla ili worldpress?

Vjerovatno æe biti joomla, koja ima dosta dodataka i besplatnih templatea,
a wordpress je vi¹e za neki blog.
...a je sto... ;)
...i dvi od 50...

VaPa

• Newbie
  • *
« Odgovori #5 u: 01 Kolovoz, 2011, 08:41:24 CEST »
Evala Mishu, fala ti  :)

Da prièali smo o dosta stvari za stranicu pro¹lo lito, a meðu njima je bila i web kamera. Za prvu ruku kad je nabavim, kamera æe vjerovatno biti stavljena na moju kuæu. To je najbr¾e i najjednostavnije, bez nekih moljakanja i razbijanja glave di, ¹ta i kako.

Èini mi se da je Ðurðevac i Donja banda malo predaleko ili treba nabaviti neku bolju kameru koja se mo¾e vrtiti i zumirati, ali financije mi ne dopu¹taju neki prevelik zalet u projekt kakav je na TV-u, panorame Hrvatske.  :-\
VaPa bi mogla pro¹vercat na Ðurðevac, pa mislim da to ne bi bio problem jel tako Vapa? ;)

Kad stranice prebacim u neki CMS "mi¹izulja" æe biti dobrodo¹la sa svojim britkim komentarima.  O0   

hehehehe, eto, èini mi se da me netko ovdje zvao  :smiley6600:....ups, da, da pred godinu  i po  :o :o, no, ajde, nije kasno niti sada odgovoriti; a jasno da æemo sredit to sa kamerom, sitnica zapravo  :crazy2:

eto, falite mi jako, i nadam se da æu dogodine biti opet na otoku   :smitten:  :smitten:  :smitten: