Autor Tema: »Leteæi èovjek« ispunio oèekivanja  (Posjeta: 17558 vremena)

Ivan

  • Newbie
  • *
  • Postova: 28
  • Karma: +0/-0
»Leteæi èovjek« ispunio oèekivanja
« u: 30 Lipanj, 2007, 04:06:45 CEST »


Utorak, 26. lipnja 2007.

©IBENIK – »Leteæi èovjek« te rasplesana i raspjevana djeca obilje¾ili su sveèanost otvorenja 47. meðunarodnoga djeèjeg festivala u ©ibeniku, koji se i ove godine odr¾ava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesiæa, èija je izaslanica Maja Razoviæ-Kocijan pozdravila sudionike programa i goste na prepunoj Ljetnoj pozornici.
Jure Fanta¾ija (Stojan Matavulj) zanimljivo je i uz pomoæ pet djevojèica propitkivao Fausta Vranèiæa (glumio ga je Pjer Menièanin), koji se nakon vi¹e stoljeæa, kroz vremenski tjesnac, vratio u rodni ©ibenik i èudom se èudio napretku tehnologije i novim izumima.
Skokom s krovova obli¾njih palaèa, naravno sa svojim poznatim padobranom, slavni humanist, izumitelj i poliglot, autor glasovite knjige »Machine nove«, »pao« je izravno na pozornicu, a sljedeæi sat vremena oni koji su ne¹to znali o Faustu Vranèiæu, imali su priliku dopuniti svoje znanje, a djeci kojima je to bio prvi susret s »Leteæim èovjekom« kroz humoristièki dijalog saznali su tko je on bio, ¹to je izumio, gdje je sve ¾ivio...

http://www.vjesnik.hr/html/2007/06/26/Clanak.asp?r=kul&c=1

Mislite li da bi se mogla organizirati ova predstava kod nas u selu i ko bi za tako ne¹to bio nadle¾an? Treba li nam uopæe tako ne¹to? Neznam koliko prostora i ostalog je potrebno za ovu predstavu (imamo crkveni zvonik za onaj skok   :D) i da li je to izvedivo, ali mislim da ne bi bilo lo¹e da se ovako ne¹to organizira i kod nas, s obzirom da se Faust promovira kao temelj buduæeg razvoja turizma u Luci. I ne samo zbog Fausta, veæ opæenito bi trebalo biti vi¹e kulturnih dogaðanja, ne¹to kao kulturno ljeto, jer osim koncerta za fe¹tu i onih izlo¾bi slika ni¹ta se ne dogaða po tom pitanju.
Volio bih da neko ostavi ovdje i neki komentar, prijedlog mo¾da, a ne samo da proèita ovo kao obavijest  ^-^